Home / Akropolistoren op het Zeeburgereiland

Akropolistoren op het Zeeburgereiland

ontwikkeling Zeeburgereiland

De komende jaren wordt er nog stevig gebouwd op het Zeeburgereiland. Dat is spannend en vraagt tijd en geduld. Maar het is nu al een bijzonder gebied: wonen tussen stad en water. Tot voor kort was het Zeeburgereiland nog een ruig niemandsland met leegstaande silo’s. Inmiddels ontstaat er een nieuwe, levendige stadswijk, waar de eerste bewoners al wonen. Hun kinderen spelen op de braakliggende terreinen achter de huizen. Over een aantal jaar is het Zeeburgereiland een wijk met meer dan 10.000 woningen, scholen, sportvelden, voorzieningen en winkels.

Het eerste deel van het eiland is volop in ontwikkeling: de Sportheldenbuurt. In het noordwestelijke deel daarvan bouwt de Alliantie aan de Theo Koomenbuurt. In de Theo Koomenbuurt worden in 3 jaar tijd ongeveer 650 woningen gebouwd: zo’n 200 sociale huurwoningen, 200 vrije sector huurwoningen en 200 koopwoningen. De Alliantie bouwt zo’n 200 sociale huur- en 100 vrije sector huurwoningen voor middeninkomens. De duurdere huur- en koopwoningen op het eiland worden gebouwd door marktpartijen. Meer informatie over Zeeburgereiland?
Zie: zeeburgereiland.nl

Akropolistoren op het Zeeburgereiland

Studioninedots ontwerpt de Akropolistoren (blok 1a) en de Generaal (blok 1b), gelegen in de noordhoek van het Zeeburgereiland.

In Amsterdam mag Studio Ninedots zich bij een selecte club scharen. Hun project Blok 1a & 1b op de noordelijke punt van Zeeburgereiland kan zich voortaan meten met de Rembrandtoren, de Overhoekstoren en het IJdock. Van al deze gebouwen reiken de funderingspalen tot in de zogenoemde ‘derde zandlaag’ onder de stad. De overige gebouwen in Amsterdam zijn gefundeerd op de tweede of eerste zandlaag.
funderingspalen_akropolistoren

Fotoimpressie Akropolistoren

Next Prev
Impressie 1 |impressie akropolistoren_01_studioninedots
Impressie 2 | impressie akropolistoren_02_studioninedots
Impressie 3 |impressie akropolistoren_02_studioninedots
Impressie 4 |impressie akropolistoren_04_studioninedots
Next Prev
Fotoimpressies: ©architectenbureau Studioninedots