Home / Nieuws over de Akropolistoren / Start bouw Akropolistoren op Zeeburgereiland

Start bouw Akropolistoren op Zeeburgereiland

Eerste paal Akropolistoren op 15 oktober 2015

Akropolistoren-en-Generaal_Zeeburgereiland_AmsterdamOp de noordpunt van het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost is de bouw van de Akropolistoren gestart. Studioninedots ontwierp in opdracht van de Alliantie en Lingotto een complex van twee torens met 144 woningen. De naast gelegen lagere toren (De Generaal) bevat vrije sector huurwoningen voor het middensegment. Alle bewoners hebben uitzicht over de stad, het IJ en het BuitenIJ.

De toekomstige bewoners van de Akropolistoren zijn 55-plussers en lid van Vereniging Akropolis. In hun gebouw worden collectieve voorzieningen gerealiseerd voor de vereniging en voor de buurt. Als voorbeeld dienden de levensloopbestendige wooncomplexen van de stichting Humanitas in Rotterdam.
Kernwaarden daarvan zijn:

• eigen regie;
  • eigen activiteit (use it or lose it);
  • een “extended family” aanpak (samenspel van bewoners, medewerkers, vrijwilligers, familie en vrienden);
  • een positieve basishouding (ja-cultuur).